Pædagogen som tusindkunstner

Beboernes drømme af alle slags skal italesættes og  tages alvorligt. Derfor er pædagogikken på botilbudet anerkendende, den er ”learning by doing”,  den yder hjælp til struktur i beboerens liv og dagligdag, og den er ikke mindst inkluderende.

Det stiller store krav til det pædagogiske personale som skal være tusindkunstnere for at få det hele til at bevæge sig fremad.

 

Mange aktiviteter

Samtaler, samvær og deltagelse i mange aktiviteter fører med sig, at beboeren bliver mere og mere klar over, hvad han kan og vil. Jo flere situationer, der er positive, jo mere vil han være med til, vil han gøre.

Pædagogerne på Botilbudet må være opfindsomme. Hente faglig inspiration i pædagogiske modeller, men først og fremmest med indlevelse i den enkelte person, igennem opbygning af relationen, igennem aktiviteter og gode oplevelser, igennem drøftelse med kollegaer, finde frem til hvad der virker og baner vejen til udvikling hos den enkelte beboer.

 

Pilot i eget liv

Hverken Botilbud, pædagoger eller nogen andre kan sætte beboerne i god udvikling. Det kan kun de selv.
Ethvert menneske er pilot i egen indlæring, udvikling og i eget liv. Dette gælder også selv om mennesket har store vanskeligheder.

Det er vores opgave at hjælpe med, iscenesætte og garantere miljøet således, at den henviste beboer selv begynder at opdage, at han kan, at han er regnet og at han kan lære mere.

Flere artikler om pædagogik:

ADL i praksis

ADL i praksis

I det daglige pædagogiske arbejde har vi fokus på almindelig daglig levevis. Det er ydmygt og vedvarende arbejde som handler om at højne beboerens almene velbefindende ved, at han anspores til at holde god hygiejne osv.

Inklusion i praksis

Inklusion i praksis

Botilbudet i lægger vægt på, at alle mennesker her på stedet lærer, at forskellighed ikke er forhindring, men at forskellighed er udtryk for mangfoldighed. Vi gør et stort nummer ud af, at der skal være plads til at alle – uanset størrelsen og arten af deres bidrag.

Kampagne for at samle affald på Rømø

Kampagne for at samle affald på Rømø

Kampagne for at samle affald på Rømø Havet optager omkring 71% af jordoverfladen, og dens balance er central for en bæredygtig fremtid. Miljøministeriet skriver: Hvert år driver mere end 1.000 tons affald i land på danske strande — og det er kun toppen af isbjerget,...