Tungtvejende kunst under åben himmel på Helios

HOLSTED: Kunstnere i Zimbabwe er ængstelige for fremtiden i denne coronatid, hvor regeringer verden over lukker deres lande ned. Det har totalt taget brødet ud af munden på kunstnerne, fordi turisterne, som plejer at købe den afrikanske kunst, helt er udeblevet.

For at sætte lidt skub i salget holder kunstnerne og deres gallerier brandudsalg, og Tvinds skole Helios i Holsted By har købt et stort parti, dels for at støtte de kunstgruppen Friends Forever Artister og dels for at skabe et galleri med afrikansk kunst.

– Vi var i sin tid med til at etablere kunstnergruppen, og vi har her på skolen jævnligt købt værker fra Zimbabwe, og nu tager vi et stort spring videre, fortæller leder af Helios, Susan Steffensen.

Trist situation

– Vi har købe et stort antal stenskulpturer – virkeligt professionelt arbejde, som vi glæder os til at vise frem. Samlet har vi nok købt værkerne for en fjerdedel af, hvad de tidligere har kostet.

– Det er trist for kunstnerne, men det er jo bedre at vi støtter med et køb, end at de helt brænder inde med det, og det er en stor tilfredsstillelse at vi nu kan lave et galleri med stor – og tung – kunst fra Afrika.

– Det er vigtigt, at kunstnerne kan fortsætte med at arbejde og skabe deres kunst. De lever af det og støtter deres familier fra indkomst, når vi køber og sælger deres skulpturer og malerier. Det er også vigtigt for os, fordi det er blevet vigtigst, at den unikke kunstform holdes i live og godt og konstant bliver udviklet af de talentfulde kunstnere.

Skulpturerne er ved at blive opstillet i skolens have. De helt store værker ligger fortsat i trækasser. Nogle af dem skal stå foran skolen ved fortovet på Skolegade. Andre skal stå i en cirkel i haven.

Mere fra vores blog

ADL i praksis

ADL i praksis

I det daglige pædagogiske arbejde har vi fokus på almindelig daglig levevis. Det er ydmygt og vedvarende arbejde som handler om at højne beboerens almene velbefindende ved, at han anspores til at holde god hygiejne osv.

Inklusion i praksis

Inklusion i praksis

Botilbudet i lægger vægt på, at alle mennesker her på stedet lærer, at forskellighed ikke er forhindring, men at forskellighed er udtryk for mangfoldighed. Vi gør et stort nummer ud af, at der skal være plads til at alle – uanset størrelsen og arten af deres bidrag.

Flere artikler om pædagogik:

ADL i praksis

ADL i praksis

I det daglige pædagogiske arbejde har vi fokus på almindelig daglig levevis. Det er ydmygt og vedvarende arbejde som handler om at højne beboerens almene velbefindende ved, at han anspores til at holde god hygiejne osv.

Inklusion i praksis

Inklusion i praksis

Botilbudet i lægger vægt på, at alle mennesker her på stedet lærer, at forskellighed ikke er forhindring, men at forskellighed er udtryk for mangfoldighed. Vi gør et stort nummer ud af, at der skal være plads til at alle – uanset størrelsen og arten af deres bidrag.

Kampagne for at samle affald på Rømø

Kampagne for at samle affald på Rømø

Kampagne for at samle affald på Rømø Havet optager omkring 71% af jordoverfladen, og dens balance er central for en bæredygtig fremtid. Miljøministeriet skriver: Hvert år driver mere end 1.000 tons affald i land på danske strande — og det er kun toppen af isbjerget,...