ADL i praksis

I det daglige pædagogiske arbejde har vi fokus på almindelig daglig levevis (ADL).

Det er ydmygt og vedvarende arbejde som handler om:

  • At højne beboerens almene velbefindende ved, at han anspores til at holde god hygiejne, spise veltilrettelagte og veltillavede måltider, gå i pænt tøj, dyrke motion og ikke blive syg.
  • At styrke beboerens selvværd ved at motivere til, at han er aktiv i at skaffe sig mangeartede færdigheder, at han skaffer sig systemer til at holde orden på økonomi og aftaler, at han får gode sociale og venskabelige kontakter til andre mennesker og at konflikter bliver løst.
  • At give beboeren mod på livet og fremtiden ved, at han deltager mere og mere i dagligdagens gøremål og højdepunkter, at han tør lægge planer, der bliver konkrete og målrettede, at han får tiltro til, at der er noget, han kan.


Omtanke og omsorg

 

Det er derfor af stor betydning, at personalet har fokus på den enkelte:

  • At der er styr på de materielle forhold, rent og rart på værelset, blomster i vindueskarmen, billeder på væggen og rent sengetøj.
  • At der er styr på den personlige hygiejne, nyt tøj og tøj der passer, shampo og creme, tandbørste og tandlægeeftersyn, sko til forskellige formål, godt med motion, små-skavanker behandles og varige sygdomme gives den rette behandling og opmærksomhed.
  • At hjælp til at styre økonomien er klar, ingen løftede pegefingre ved overforbrug, men hjælp til at få det under kontrol, systemer så pengene rækker hele måneden.

Flere artikler om pædagogik:

Inklusion i praksis

Inklusion i praksis

Botilbudet i lægger vægt på, at alle mennesker her på stedet lærer, at forskellighed ikke er forhindring, men at forskellighed er udtryk for mangfoldighed. Vi gør et stort nummer ud af, at der skal være plads til at alle – uanset størrelsen og arten af deres bidrag.

Kampagne for at samle affald på Rømø

Kampagne for at samle affald på Rømø

Kampagne for at samle affald på Rømø Havet optager omkring 71% af jordoverfladen, og dens balance er central for en bæredygtig fremtid. Miljøministeriet skriver: Hvert år driver mere end 1.000 tons affald i land på danske strande — og det er kun toppen af isbjerget,...

Vi er tusindkunstnere

Vi er tusindkunstnere

Beboernes drømme af alle slags skal italesættes og  tages alvorligt. Det er vores opgave at hjælpe med, iscenesætte og garantere miljøet således, at den henviste beboer selv begynder at opdage, at han kan, at han er regnet og at han kan lære mere.